Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a lacalut.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Legyen hibátlan a mosolya - Pirostól a fehér felé

Pirostól a fehér felé

 

Felnőttek és gyerekek számára egyaránt érvényes: legalább naponta kétszer fogat kell mosni, s a fogmosásnak legalább két-három percig kell tartania!

 

Először a rágófelületet köröző mozgással, utána a fogak belső és külső oldalát kell megtisztítani. Kevésbé ismert egy fontos szabály: mindig a pirostól a fehér felé, vagyis az ínytől a fogak irányába kell a fogkefét mozgatni. Semmi esetre sem szabad keményen súrolni, így nem tisztulnak meg kellően a fogak, ráadásul a fogíny is irritálódik. Tehát a jelszó: finoman, körkörös mozgással, és alaposan.

 

Fontos: rendszeres időközönként, hathetenként ki kell cserélni az elhasználódott fogkefét. Egy megfázás után viszont mindenképpen, mert rengeteg baktérium és vírus telepedhetett meg rajta.

Újabb kutatások fényében ma már azt ajánlják a szakemberek, hogy gyümölcsök, vagy más savas élelmiszerek fogyasztása után ne közvetlenül, hanem csak 30 perc elteltével mossunk fogat. Ennek oka, hogy a gyümölcs­savak megtámadják a fogzománcot – az azonnali fogmosással csak „rásegítenénk” erre az agresszív hatásra. A fogaknak kb. fél órára van szükségük a regenerálódásra.

A helyes fogápolás mellett elengedhetetlen a rendszeres fogorvosi ellenőrzés (évente kétszer).