Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a lacalut.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Legyen hibátlan a mosolya - Fogköz tisztítás

Legyen hibátlan a mosolya!

 

Milyen jó beleharapni egy finom almába – ez az élvezet nem mindenkinek magától értetődő. A fogínysorvadás, a fogak meglazulása, a fogínygyulladás, a fogszuvasodás: megannyi fenyegetés a fogak számára.

 

Fogaink talán a legkülönlegesebb „alkatrészeink”, kitarthatnak egy életen át, de a baktériumok képesek viszonylag gyorsan tönkretenni azokat. A szájhigiénia hiánya, vagy a fogmosás helytelen módja okozza romlásukat és a gyulladásokat.

 

Fogakat és fogközöket

 

A helytelen szó azt is jelentheti, hogy valaki bár szorgosan tisztítja fogait, inkább csak súrolja azokat. Az erős nyomás, a túl kemény fogkefe sérüléseket okozhat az érzékeny fogzománcon, amelyeken a baktériumok könnyen megtelepednek. A savanyú gyümölcs elfogyasztása után sem ajánlatos túl gyorsan nekilátni a fogmosásnak, mert ezzel többet árthatunk, mint amennyit használunk.

 

Nem csak a fogakat, hanem a fogközöket is rendszeresen és alaposan meg kell tisztítani. Fogkefével ez szinte megoldhatatlan. A fogselyem vagy fogköztisztító kefe ideális kiegészítője a fogmosásnak, melyet naponta legalább egyszer, leginkább este kell használni.