Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a lacalut.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Legyen hibátlan a mosolya - A kockázat

A HELYES FOGÁPOLÁS FONTOSSÁGA

 

Egy gyulladás a szájban, vagyis a fogíny és az állkapocs gyulladása (parodontitisz) akár a szívinfarktusnak is kockázati tényezője lehet! Köztudott, hogy a fogakban kialakuló gócok milyen veszélyesek. A helyes fogápolás tehát egészségünk érdekében fontos:

 

Ne túl kemény, műanyagsörtés fogkefét használjunk, és kéthavonta cseréljük ki.

Ne súroljuk, inkább csak enyhe nyomással, a pirostól (fogíny) a fehér (fogak) felé körkörös mozgással haladva tisztítsunk, legalább két-három percig.

Évente egyszer, de még jobb, ha kétszer, keressük fel fogorvosunkat professzionális fogtisztítás és ellenőrzés céljából.