Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a lacalut.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Fogmosás gyermekkorban 7. rész

A gyerekeknél 13-14 éves korra kialakul a végleges, úgynevezett maradó fogazat, amely már egy életre szól, de a fogak gondos ápolása és rendszeres ellenőrzése addig is és azon túl is létfontosságú.

A fogazat általános állapota fontos tényező a táplálék felaprításában, előkészítésében és az emésztésben egyaránt.  Ebben az életkorban (8 éves kor felett) az egyik leggyakoribb fogászati megbetegedés a fogszuvasodás.

A fog külső felszínét a fogzománc védi, amely az emberi szervezet legkeményebb szövete. A fogak felszínén állandóan képződő, ragadós, filmszerű anyag, az úgy nevezett lepedék, tartós jelenléte azonban véglegesen károsíthatja ezt a kemény védőréteget.

Ezért is nagyon fontos az alapos, rendszeres szájápolás.

A lényeg az, hogy naponta legalább kétszer alaposan mossunk fogat és ezt tanítsuk meg gyermekeinknek is, minél előbb!

Egyenként kell mosni fogainkat, mindegyiket 3 oldalról: a rágófelületen, kívül is és belül is. körkörösen, söprögetve tisztítsuk a fogakat, nem szabad sikálni, mert az kopást, valamint a fogíny visszahúzódását okozhatja.

 

 A Lacalut  Gyermek fogkefe 4+ termékünket  speciális sörtéjének köszönhetően ennek a korosztálynak, a fogváltás, azaz „káosz” idejére is ajánljuk (ilyenkor a szájban tej és maradó fogak egyaránt megtalálhatóak).

  • A keskeny fej a gyermekek szájában a nehezen elérhető helyekre is befér.
  • Speciális kialakításának köszönhetően hatékony a foglepedék eltávolításában, még rögzített fogszabályozó viselése esetén is.
  • A hosszabb sörte szálak a maradó őrlőfogakat is könnyedén elérik.
  • Puha sűrű szálak kiválóan megtisztítanak minden egyes fogat és

még a fogközöket is.

  • Ergonomikus - vaskos gumírozott nyele jól megmarkolható,

biztos fogást tesz lehetővé.

  • Csúszásgátló, hüvelykujj támasz a jó irányíthatóságot adja.
  • Vagány, élénk színeikkel kedvet csinálnak a fogmosáshoz.

 

 A fogkefét 3-4 havonként mindenképpen, fertőző betegség után pedig azonnal ajánlatos kicserélni!