Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a lacalut.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Fogmosás gyermekkorban 5. rész

A fluoridok biztonságos használatával kapcsolatban korábban számos kutatást végeztek. Tudományos bizonyítékokat találtak arra, hogy ─ ahogyan más tápanyagok, úgy a fluoridok is ─ biztonságosak és hatékonyak, ha megfelelően fogyasztjuk és használjuk őket. Sőt! A fluoridok alkalmazása szakértők szerint az egyik leghatékonyabb módszere a fogszuvasodás megakadályozásának. Fontos azonban, hogy csak mértékkel alkalmazzuk! A fluoridtartalmú fogkrémekből elég egy borsónyi a gyermek fogkeféjére. A kicsiknek gyártott fogkrémek alacsonyabb fluoridtartalommal rendelkeznek, lenyelésük kis mennyiségben nem okoz semmilyen problémát.

Természetesen a „Lacalut 4-8 éves korig” fogkrémhez a 4+ fogkefét ajánljuk, hisz kiváló tulajdonságai révén segíti a fogak tisztítását:

  • A fogváltás, azaz „káosz” idejére is ajánljuk (ilyenkor a szájban tej és maradó fogak egyaránt megtalálhatóak).
  • A keskeny feje a gyermekek szájában a nehezen elérhető helyekre is befér.
  • Speciális kialakításának köszönhetően hatékony a foglepedék eltávolításában, még rögzített fogszabályozó viselése esetén is.
  • A hosszabb sörte szálak az első maradó őrlőfogakat is könnyedén elérik.
  • Puha sűrű szálak kiválóan megtisztítanak minden egyes fogat és még a fogközöket is.
  • Ergonomikus - vaskos gumírozott nyele jól megmarkolható, biztos fogást tesz lehetővé.
  • Csúszásgátló, hüvelykujj támasz a jó irányíthatóságot adja.
  • Vagány, élénk színeikkel kedvet csinálnak a fogmosáshoz.

 A fogkefét 3-4 havonként mindenképpen, fertőző betegség után pedig azonnal ajánlatos kicserélni!