Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a lacalut.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Fogmosás gyermekkorban 4. rész

Igyekezzünk a gyermek étkezését a fogak szempontjából is egészségessé tenni. Kínáljunk sok zöldséget, gyümölcsöt, ösztönözzük a gyerkőcöt a rágásra. Lehetőleg kerüljük a cukros italokat, különösen elalvás előtt; az esti fogmosás után elfogyasztott bármilyen folyadék (ebbe sajnos az anyatej is beleszámít) káros a fogaknak - lehetőleg ilyenkor már csak vizet igyon a gyermek.

 

Hazánkban az ivóvíz fluoridtartalma többnyire megfelelő, emellett gyógyszeres pótlásra nincsen szükség. A fluorid tartalmú tabletták használata sokat vitatott, ugyanis könnyű túladagolni: ilyenkor feltűnő fehér csíkok alakulnak ki a maradó fogakon is (még akkor is, ha ki sem bújtak). Hazánkban nem javasolt a fluorid tartalmú tabletták rutinszerű használata: elegendő a fogkrém fluoridtartalma a megfelelő védelem kialakulásához.