Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a lacalut.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Fogmosás gyermekkorban 1. rész

Fogmosás 4 éves korig:

Izgalmas momentum, mikor a kisgyermeknek kibújik az első foga, így fontos a megfelelő fogmosási módszer mielőbbi kialakítása is. Érdemes ezért már az első kis fog kibújásakor elkezdeni a fogmosás gyakorlását.

Ez azért fontos, mert csakúgy, mint a felnőttek fogainál, a babák fogait is legalább, eleinte egyszer este, majd kétszer egy nap meg kell mosni, hogy erősek és egészségesek maradjanak. Tudjuk, hogy nem ez a legizgalmasabb tevékenység a kicsik számára, viszont a megfelelő fogkefével, egy kellemes ízű gyermekfogkrémmel élvezetessé tehetjük a picik számára a fogmosást.

 

Fontos, hogy édességet, desszertet csak mértékkel adjunk a kicsinek, ne jutalmazzuk vele. Természetesen, nem kell teljesen eltiltani az édességet, de lehetőleg a főétkezések alkalmával adjuk és inkább a magas kakaó tartalmú minőségi csokoládét részesítsük előnybe a ragacsos karamellák, gumicukrok helyett. Külön figyeljünk a különböző kekszekben megbújó rejtett cukrokra, pépekre, melyek szintén káros hatással vannak a fogacskákra. Ne adjunk neki cukrozott, szénsavas italokat, és gyümölcslevekből is csak 1-2 dl-t adjunk naponta. A legjobb szomjoltó a víz. Amennyiben sikerül a főétkezéshez kötni a nassolást, például vacsora után, akkor azt követheti az esti fogmosás.

 

A fogmosást az első tejfogak megjelenésekor már el kell kezdeni.

Kifejezetten gyerekfogkrémet használjunk, például a

Lacalut gyermekfogkrémet 4 éves korig, mivel alacsony fluorid tartalma miatt nem lesz baj, ha a gyerekek le is nyelnek belőle.

2 éves korig naponta egyszer használjunk fogkrémet, és filmszerű mennyiséget vigyünk fel belőle a fogkefére.

2 és 6 éves kor között már használhatunk naponta kétszer borsónyi mennyiségű fogkrémet. Nagyon fontos, hogy a fogkrémet mindig a szülő adagolja, és minél hamarabb tanítsa meg a

gyermekét öblíteni! Így megelőzhető a túlzott fluorid bevitel.

A Lacalut gyermekfogkrémet 4 éves korig  kifejezetten a 6 hónapostól - 4 éves korcsoport, vagyis a totyogók számára fejlesztettük ki. Optimális védelmet nyújtó összetétellel rendelkezik, amelyet fogászati szakértők a 6 hónapostól 4 év közötti gyermekek számára speciálisan fejlesztettek ki alacsony dörzsölő hatással és a cukrok lebontásából származó savak elleni védelemmel, amely a szerves fluorid ásványoknak köszönhetően segít a fogakat egészségesen tartani, valamint  „A és E” vitamin tartalma révén az íny védelmében is kiváló. Kellemes, gyümölcsös ízével élvezetessé teszi a kicsik számára a fogmosást.

Ennek a korosztálynak használjunk gyerek fogkefét, ennek kisebb a feje, mint a felnőtt fogkeféé, és puha, lekerekített végű sörtéi vannak. Vaskos, gumírozott nyele jól fogható, biztonságosan irányítható, így segítve az alapos fogmosást.

A fogkefét 3-4 havonta, fertőző betegség után pedig azonnal cseréljük le. 

Most, hogy vadiúj a mosolyuk, szeretnénk biztosítani minden egyes kicsi fog védelmét.        

A gyermekek fogzománca 50%-kal vékonyabb a felnőttek fogaihoz viszonyítva, így fontos a megfelelő fogmosás a fogszuvasodás megelőzésének érdekében.