Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a lacalut.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el

Legyen hibátlan a mosolya - Hibátlan mosoly egy életen át

Legyen hibátlan a mosolya!

 

Egy gyereknek 20 foga van. A hatodik és tizenkettedik életév között a tejfogak egymás után megmaradó fogakra cserélődnek, és a felnőttkor határára érve (remélhetőleg) 32 egészséges foga lesz, amelyek helyett már nem nőnek újak. Meg kell(ene) becsülni őket...

 

HIBÁTLAN MOSOLY- EGY ÉLETEN ÁT

 

Sajnos, a fogak fájdalmat okoznak. Már akkor, amikor először kinőnek, néha-néha később is, végül pedig akkor, amikor az ember elveszti azokat. Gyerekkor után még megújulnak, a második, maradó fogsornak azonban már egy életen át ki kell bírnia sok mindent: édeset, savanyút és mindenekelőtt a rágáskor fellépő nagy nyomást.

A helyesen elvégzett fogmosás azért fontos, mivel már néhány óra elteltével a megmosott (!) fogak felületén is hemzsegnek a baktériumok. Ezek cukorral táplálkoznak, amelyet szerves savakká bontanak le, végül megtámadják a fogzománcot. Ha a fog már sérült, a baktériumok könnyen áthatolnak a védőrétegen, és gyulladásokat, fertőzéseket okoznak. A beteg fogak kiválthatnak gyulladásokat – a szervezeten belül is!

A bakteriális foglepedéket, melyet plakknak is neveznek, el kell távolítani, mert alatta hamar romlásnak indulnak fogaink. E lerakódások megelőzésére a fogkrém kiválasztása döntő fontosságú. A jó fogkrém megszabadítja a fogakat a lepedéktől, a kellemetlen szájszagtól és erősíti a fogínyt.